ANAF - Depunere declaratie unica - Asistenta in domeniul fiscal

03 Februarie 2020

Catre Agenția Națională de Administrare Fiscală prin ANAF SPV (https://pfinternet.anaf.ro) > Formular de contact

Buna ziua,

As vrea sa depun declaratia fiscala pentru venitul estimat din ***** *** ***** pentru anul 2020.

Drept urmare m-am logat pe siteul https://declunica.anaf.ro care mentioneaza la primul punct "Completati formularul PDF inteligent" (vedeti atasat).

Unde poate fi gasit acest formular PDF inteligent, dat fiind ca textul respectiv nu este un link catre acest document. Ati putea va rugam sa il faceti sa fie un link catre documentul respectiv in asa fel incit sa ajute contribuabilii?

Va multumim,
Dan Dragut




6 Februarie 2020

De la:      Asistenta.AG@anaf.ro
Subiect: Raspuns adresa nr. 13208502020




14 Februarie 2020

Catre: Ministerul de Finante prin
           http://www.mfinante.ro/formularPetitii.html?pagina=acasa

Buna ziua,

Va cerem prin prezenta petitie modificarea paginii de pornire de pe siteul https://declunica.anaf.ro sa contina un link direct catre documentul PDF pe care il indica ca text (https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html).

Vedeti mai jos cererea de asistenta si de modificare facuta catre ANAF impreuna cu raspunsul ANAF cu indicatiile de navigare catre document, fara sa indice intentia de modificare a paginii.

Atasez mai jos si imagini cu toate paginile pe care un contribuabil trebuie sa le navigheze ca sa ajunga la documentul respectiv folosind indicatiile primite de la ANAF.

In speranta ca sinteti de acord ca nu este admisibil ca zeci daca nu sute de mii de contribuabili trebuie sa se piarda prin siteul ANAF sa gaseasca un document care ar trebui sa fie la indemina in locul in care i se si cere, fara sa isi piarda timpul cu cautarea si in final si timpul angajatilor ANAF cu cereri de asistenta, pentru ca o institutie centrala a statului roman nu poate modifica o linie de cod dintr-o pagina de web.

Va multumim,
Dan Dragut

1. https://anaf.ro - Servicii Online - Declaratii electronice


 2. Descarcare declaratii


 3. Cautare manuala dupa "Declaraţia unică"


4. Declaratie unica - PDF - Soft A
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html




17 Februarie 2020

De la: Ministerul de Finante <PetitiiMFP@mfinante.ro>

Buna ziua,

Va rugam sa transmiteti solicitarea dumneavoastra pe formularul unic de contact la acest link  https://www.anaf.ro/asistpublic.

De asemenea, puteti apela serviciul Asistenta Contribuabili si telefonic la nr. 031.40.39.160.

Cu stima.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
Biroul de informare publica si relatii cu publicul
Compartimentul de relatii cu publicul
Tel. 0213199744



17 Februarie 2020

Catre: Agenția Națională de Administrare Fiscală prin ANAF SPV (https://pfinternet.anaf.ro) > Formular de contact > Asistenta tehnica servicii informatice

Buna ziua,

Va cerem prin prezenta petitie modificarea paginii de pornire de pe siteul https://declunica.anaf.ro sa contina un link direct catre documentul PDF pe care il indica ca text (https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/declaratie_unica.html).

Atasez mai jos si imagini cu paginile pe care un contribuabil trebuie sa le navigheze ca sa ajunga la documentul respectiv folosind indicatiile primite de la Asistenta ANAF.
In speranta ca sinteti de acord ca nu este admisibil ca zeci daca nu sute de mii de contribuabili trebuie sa cunoasca siteul ANAF (care trebuie sa admiteti ca nu e cel mai prietenos) ca sa gaseasca un document care ar trebui sa fie la indemina in locul in care i se cere, fara sa isi piarda timpul cu cautarea lui sau altfel timpul angajatilor ANAF cu cereri de asistenta.

Va multumim,
Dan Dragut





19 Februarie 2020

Raspuns primit prin ANAF SPV: Raspuns la formularul unic de contact cu numarul de inregistrare 13253392020/19.02.2020 pentru cif=...