Câini fără stăpân - Ștefănești, Argeș

21 Iunie 2018

Catre: Primaria Stefanesti, Arges <primarstefanesti@yahoo.com>
           Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Arges <office-arges@ansvsa.ro>

Buna ziua,

Va sesisizam in legatura cu prezenta unor ciini fara stapin (conform definitiei art 1^1 din OUG 155 / 2001) agresivi in urmatoarele locatii:
  1. capatul Strada Trandafirilor linga Biserica Adormirii Maici Domnului (https://goo.gl/maps/3yUYZTuqb5v)
  2. intrarea Aleea Egalitatii (https://goo.gl/maps/DYeAFousxzt)
  3. in fata Stadionului Dacia (https://goo.gl/maps/HPCkNRrDcR42).

Vedeti inregistrarea video si imaginile atasate mai jos.

Va solicitam prin prezenta sa luati cit mai rapid masurile necesare pentru capturarea si indepartarea ciinilor respectivi din spatiul public conform legislatiei in vigoare (OUG 155 / 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân).

Va multumim,
Dan Dragut


OUG 155 / 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân
http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/32682

Articolul 1
(1) Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului București au obligația de a înființa, în funcție de necesități, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
(2) Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân înființate la nivelul unităților administrativ-teritoriale vor gestiona baza de date organizată la nivelul acestora.
(3) La nivelul serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân se înființează Registrul de evidență a câinilor fără stăpân capturați de pe raza unităților administrativ-teritoriale.
(4) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, prin direcțiile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, respectiv a municipiului București, verifică modul de aplicare a prevederilor prezentei ordonanțe de urgență de către unitățile administrativ-teritoriale.

Articolul 1^1
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresia «câine fără stăpân» are următoarea semnificație: orice câine crescut, adăpostit, ținut pe domeniul public, în locuri publice sau în spațiile adiacente acestora, în afara proprietății stăpânului sau deținătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv cei identificați prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Anexa nr. 2
NORME privind capturarea și transportul câinilor







28 Iunie 2018

De la   : DSVSA Arges <office-arges@ansvsa.ro>
Subiect: Re: Sesizare câini fără stăpân

Buna ziua,

Va transmitem in fisierul atasat raspunsul DSVSA Arges la sesizarea dvs. inregistrata sub nr. 58/21.06.2018.

Cu stima,




23 Iulie 2018

Catre: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA <office@ansvsa.ro>
           Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale <relatii.publice@madr.ro>

Buna ziua,

Prin prezenta va rugam sa verificati daca DSVSA Arges a respectat normele de aplicare ale OUG 155 / 2001 "privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân" referitor la sesizare facuta in legatura cu prezenta ciinilor fara stapin agresivi de pe domeniul public al orasului Stefanesti.

Aveti atasat atit sesizarea initiala impreuna cu atasamentele trimise, cit si raspunsul DSVSA Arges care recomanda cetatenilor sa se adreseze autoritatilor unei alte localitati pentru rezolvarea problemelor pentru care au intreaga autoritate.

Va multumim,
Dan Dragut



6 August 2018

De la: Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor ANSVSA <office@ansvsa.ro>





3 Decembrie 2018


Catre: Primaria Pitesti <primaria@primariapitesti.ro>

Buna seara, 

Puteti sa confirmati va rog daca Primaria Pitesti a avut incheiat un protocol in trecut cu Primaria Stefanesti in legatura cu operarea serviciului de ecarisaj pe teritoriul orasului Stefanesti, si daca da, va rog sa confirmati daca acest protocol mai este inca in vigoare si cum poate fi contactat de catre cetatenii din Stefanesti pentru sesizari.

Intrebarea vine pe baza raspunsurilor DSVSA Arges si respectiv ANSVSA atasate mai jos care sugereaza existenta acestui protocol. 

Va multumesc,
Dan Dragut