Inscriere Ghiseul.ro - Ștefanesti, Argeș

31 Ianuarie 2018

Catre: Primaria Ștefănești <primarstefanesti@yahoo.com>
CC:     Consiliul Judetean Arges <birou_presa@cjarges.ro>
           Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaţionale <relatiicupublicul@comunicatii.gov.ro>

Buna ziua,

Prin prezenta va cerem inregistrarea Primariei Stefanesti in sistemul SNEP / Ghiseul.ro pentru plata online a taxelor si impozitelor locale conform HG 1235 / 2010:

https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/informatii/legislatie

Art. 3
(1) Instituţiile publice care desfăşoară activităţi de încasare a taxelor şi impozitelor au obligaţia să se înregistreze în SNEP conform următorului calendar:
b) etapa  2:  înregistrarea  municipiilor  şi  oraşelor  cu  populaţie  de  până  la  150.000  de locuitori inclusiv, în termen de 5 luni de la finalizarea etapei 1, dar nu mai târziu de un an de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri;
(2) Respectarea  calendarului  de înregistrare  prevăzut la  alin. (1)  este  monitorizată de către Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.


Prin includerea in proiectul bugetului local 2018 conform angajamentului facut inca de anul trecut (Feb 2017).

2017-02-17 10:53 GMT+02:00
Buna ziua,
In prezent unitatea noastra face demersuri pentru  a se integra  cu Ghiseul.ro pentru plata online a taxelor locale, urmand ca dupa depunerea bugetului  sa se faca achizitiile necesare pentru realizarea acestui obiectiv.


Va multumesc,
Dan Dragut




6 Februarie 2018
De la: Nicusor Dumitru <...@cjarges.ro>




6 Februarie 2018
Catre: Nicusor Dumitru <...@cjarges.ro>

Buna ziua,

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

In legatura cu punctul #3 (proiectul informatic CJ Arges pentru inrolarea primariilor), puteti sa imi dati mai multe detalii in legatura cu cauzele pentru care Primaria Stefanesti nu mai face parte din proiect si ce trebuie sa faca sa fie re-inclusa. As vrea sa contactez inca o data Primaria Stefanesti impreuna cu raspunsul dvs in speranta ca ii ajuta.

Va multumesc,
Dan Dragut




7 Februarie 2018
De la: Nicusor Dumitru <...@cjarges.ro>




16 Februarie 2018
De la:  Bogdan Chira <...@ghiseul.ro>

Bună ziua,

Cu privire la solicitarea dumneavoastră privind înregistrarea primăriei Ștefănești în ghișeul.ro, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

- Primăria Ștefănești nu este înregistrată în S.N.E.P.

- Procedura de înrolare a unei instituții publice în S.N.E.P presupune transmiterea către A.A.D.R de primărie a următoarelor documente: cerere de înregistrare, hotărâre de consiliu local. Contract cu banca parteneră, adresă de la Trezorerie unde este menționat contul colector unic deschis în relația cu S.N.E.P( conform Ordin 95 din 19 ianuarie 2011).

Având în vedere cele expuse mai sus, A.A.D.R a informat primăria Ștefănești privind obligativitatea înrolării în S.N.E.P  și a comunicat acesteia procedura de înrolare.

Vă multumim.

Cu respect,
Bogdan CHIRA

Sistemul National Electronic de Plata Online cu Cardul Bancar
Tel: 0040 21 303 29 97
suport@ghiseul.ro
www.ghiseul.ro




16 Februarie 2018
Catre:  Bogdan Chira <...@ghiseul.ro>

Va multumesc foarte mult pentru raspuns si pentru actiune!
O zi buna,
Dan Dragut



27 Februarie 2018
De la:  Relatii cu Publicul <relatiicupublicul@comunicatii.gov.ro>

Stimate Domnule Dan Dragut,

Urmare e-mail-ului dumneavoastră transmis la Ministerul Comunicatiilor si Societătii Informationale în data de 31.01.2018 9:15 AM, vă comunicăm, atasat, adresa având nr. Cab. Secretar General Adjunct 332/26.02.2018.

Cu stimă,
Ministerul Comunicatiilor si Societătii Informationale
Compartimentul Informare Publică si Petitii





6 Martie 2018
De la:  Alina Mihalcea <...@yahoo.com>

Buna ziua,

Atasat gasiti urmatoarele:
- Cererea privind inregistrarea in SNEP completata;
- Adresa de la ANAF;
- Hotararea privind aprobarea platilor prin Ghiseul.ro.

In vederea intocmirii si demararii cat mai corecte a procedurii de inrolare in Sistemul National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor utilizand cardul bancar, va rugam sa ne transmiteti etapele pe care trebuie sa le parcurgem pentru a finaliza aceasta procedura.

Va multumim!




6 Martie 2018
Catre:  Alina Mihalcea <...@yahoo.com>
            Bogdan Chira <...@ghiseul.ro>

Buna seara,

Conform raspunsurilor primite de la Ministerul Comunicatiilor si Societătii Informationale / Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR) si de la dl Bogdan Chira <...@ghiseul.ro> (copiat mai sus pentru confirmare), documentele trebuie trimise catre:

      Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR)
      http://www.aadr.ro/contact_0_11.html
      Str. Italiana, Nr. 22, Sector 2, cod 020976, Bucuresti
      contact@aadr.ro

Procedura de înrolare a unei instituții publice în S.N.E.P presupune transmiterea către A.A.D.R de primărie a următoarelor documente:
  • cerere de înregistrare
  • hotărâre de consiliu local
  • contract cu banca parteneră
  • adresă de la Trezorerie unde este menționat contul colector unic deschis în relația cu S.N.E.P
    (conform Ordin 95 din 19 ianuarie 2011). 
conform ORDIN nr. 95 din 19 ianuarie 2011 pentru aprobarea Normelor metodologice privind Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (punctul 2.2.3): https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/informatii/legislatie

Va multumesc pentru solicitudine si o sa va rog daca se poate la incheierea procedurii de inregistrare sa confirmati disponibilitatea pe Ghiseul.ro.

Va multumesc,
Dan Dragut



16 Octombrie 2018

Primaria Stefanesti apare ca inrolata pe site-ul Ghiseul.ro.




6 Septembrie 2019

Catre: Ministerul Comunicaţiilor şi Societății Informaţionale <relatiicupublicul@comunicatii.gov.ro>
    CC: Primaria Stefanesti <primarstefanesti@yahoo.com>

Buna ziua,

Va rugam sa clarificati stadiul la care se gaseste inregistrarea Primariei Stefanesti, Arges in sistemul SNEP.

In momentul de fata orasul apare cu doar 3 utilizatori, lipseste din "Lista instituțiilor înrolate active la plata cu autentificare" si nu mentioneaza posibilitatea platii cu autentificare, obligatorie prin HG 1235 / 2010 actualizata.

Articolul 3
(1) Instituţiile publice care desfăşoară activităţi de încasare a taxelor şi impozitelor au obligaţia să se înregistreze în SNEP, pentru furnizarea informaţiilor privind cuantumul obligaţiilor de plată către bugetul general consolidat ale contribuabililor persoane fizice care utilizează mijloace electronice de plată sau alte mijloace de plată stabilite prin ordin comun emis de către Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi pentru asigurarea accesului la o soluţie de plată electronică a acestora.

Va prezentam demersurile anterioare facute atit catre institutia dvs cit si catre Primaria Stefanesti, Arges aflindu-se blocata in situatia actuala de aproape un an de zile din Octombrie 2018.
https://sesizari-institutii-publice.blogspot.com/2018/01/inscriere-ghiseulro-stefanesti-arges_31.html

Va multumim,
Dan Dragut






12 Aprilie 2020

Primaria Stefanesti, Arges acum apare inrolata pentru "Plăţi cu autentificare active, poate elibera user şi parolă.". Daca aveati deja cont inregistrat la Ghiseul.ro acum se pot plati taxele si impozitele locale.